Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Evolution i marina miljöer - kan arter anpassa sig till snabba miljöförändringar?

Linnécentrum för marin evolutionsbiologi, CeMEB, samlar forskare från flera forskningsområden för att bättre förstå hur marina arter och bestånd av arter förändras genom evolution. Stora globala förändringar förväntas i havsmiljöns vattentemperatur, pH och salthalt (Östersjön) och frågan vi vill besvara är: Klarar vanliga marina arter att anpassa sig till nya miljöförhållanden och hur går det i så fall till?

Linnécentret bildades i juli 2008 då ett tioårigt forskningsanslag beviljades av Vetenskapsrådet och FORMAS (Linnéstöd).

Läs mer om forskningen på CeMEB:s engelskspråkiga sidor

Om Linnéstöd

Syftet med Linnéstödet är att höja Sveriges internationella konkurrenskraft genom att skapa särskilt starka miljöer för grundläggande forskning. Enskilda högskolor eller högskolor i samverkan kan genom en riktad utlysning söka stöd för miljöer inom alla vetenskapsområden.

Bidragens storlek ligger på mellan fem och tio miljoner årligen under en tioårsperiod. Utlysningen är ett samarbete mellan Forskningsrådet Formas och Vetenskapsrådet.

Läs mer om Linnémiljöerna

Kontaktinformation

Kerstin Johannesson, föreståndare

kerstin.johannesson@gu.se

Eva Marie Rödström, koordinator

eva.marie.rodstrom@gu.se

 

FUNDED BY

Sidansvarig: Eva Marie Rödström|Sidan uppdaterades: 2016-08-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?